HEM / Elhandel – JEAB / Råd och tips

Sänk din elförbrukning och elkostnad

Temperatur

Kostnaden för värme utgör en stor del av elkostnaden i ett hushålls ekonomi. Här finns pengar att spara genom att se över inomhustemperaturen och temperaturen i källare, garage och uthus.

Varmvatten

Kostnaden för att värma vatten utgör vanligtvis en stor del av elkostnaden. Undvik att diska under rinnande vatten, tvätta och diska inte heller med halvfulla maskiner. Genom att duscha istället för att bada minskar du också förbrukningen av varmvatten.

Matlagning

Använd inte för stor platta och förse kastruller med lock, det hjälper till att minska åtgången av el. Tänk på att köksfläkten drar ut varm luft och använd den bara när det är nödvändigt. Kontrollera temperaturen i kyl och frys.

Belysning

Gamla glödlampor kan bytas ut mot lågenergilampor.

Isolering

Täta dragiga fönster och dörrar och se över isoleringen. Det kan finnas pengar att spara på att tilläggsisolera fritidshus som används under vinterhalvåret.

Övrigt

I varje kommun finns det en energi- och klimatrådgivare. Du kan ringa eller mejla till din kommun för att få kontakt med rådgivaren. Inriktningen på rådgivningen är opartisk, kostnadsfri samt teknikneutral.

Energimyndighetens hemsida kan du läsa mer om energi- och klimatrådgivningen. Där kan du också hitta telefonnumret till din kommuns energi- och klimatrådgivare.

På Energimyndighetens hemsida kan elkunden göra Energikalkylen. Ett enkelt sätt att identifiera vilka apparater och annat som drar energi.

TELEFON:

0980-101 35 

E-POST:

info@jbf.nu

AKUT FELANMÄLAN / JOUR:

070-541 53 35 

ORGANISATIONSNUMMER:

797300-0370

Copyright © Jukkasjärvi Sockens Belysningsförening

© Jukkasjärvi Sockens Belysningsförening  |  » Om cookies  |  » Sitemap